FAQ – najczęstsze pytania

Decydując się na formułę organiczną, wybierasz produkt ze składnikami pochodzenia organicznego. Nie zastosowano sztucznych barwników, aromatów, konserwantów ani składników modyfikowanych genetycznie. Rolnictwo ekologiczne koncentruje się również na dobrostanie zwierząt, zrównoważonym rozwoju i harmonii z naturą.

Loulouka jest przygotowywana na bazie organicznego mleka i nie zawiera oleju palmowego ani soi. Dostarczamy nasz wysokiej jakości produkt na bazie organicznego mleka szwajcarskiego, który jest wyprodukowany profesjonalnie i jesteśmy z tego dumni.

Fakt, że właściwości organiczne Loulouka zostały certyfikowane w Europie, oznacza również, że wiele naszych procesów biznesowych w gospodarstwach, zakładach produkcyjnych i magazynach jest regulowanych i kontrolowanych przez niezależne instytucje. Nasze produkty przechodzą ponad 50 różnych kontroli na wszystkich etapach procesu produkcyjnego.

* Karmienie piersią to najlepsza forma żywienia niemowląt.
Rolnicy w Szwajcarii przykładają dużą wagę do swoich krów. Średnio hodują tylko 23 krowy na gospodarstwo, co pozwala poświęcić im całą uwagę. Krowy mogą swobodnie wędrować po Alpach Szwajcarskich. Latem otrzymują urlop, w ten sposób mogą odpocząć przed powrotem do stajni.
Dlaczego nie? Olej palmowy jest często używany, ponieważ jest olejem „standardowym” i jest łatwo dostępny. Ale my wolimy używać oleju kokosowego. Głownie z uwagi na jego właściwości prozdrowotne i lepsze wchłanianie tłuszczy i wapnia, ale również poprzez to dostosowanie chcemy w zrównoważony sposób przyczynić się do ochrony środowiska i dbać o naszą wspólną przyszłość na naszej planecie.
Nasi założyciele spotkali się i rozpoczęli działalność w Holandii. Tutaj zostaliśmy. Ale znaleźliśmy źródło mleka, które pasowało do naszej wizji w Szwajcarii. Dlatego nasze mleko jest przetwarzane na mleko modyfikowane w szwajcarskich górach, a następnie transportowane do naszych magazynów w Holandii lub do dystrybucji w innych krajach.  
Wykonaj poniższe kroki:
1. Umyj dokładnie ręce. Wysterylizuj butelkę, smoczek i akcesoria. Możesz to zrobić, na przykład zanurzając je we wrzącej wodzie na 3 do 5 minut.
2. Zagotuj świeżą wodę pitną i pozwól jej ostygnąć do około 40-50° C. Wlej połowę wody do butelki (dokładne ilości podano w harmonogramie karmienia na opakowaniu).
3. Napełnij dołączoną miarkę porcją mleka i wyrównaj. Dodaj zalecaną liczbę miarek mleka modyfikowanego do butelki. Zamknij butelkę i energicznie wstrząśnij.
4. Dodaj pozostałą wodę i ponownie wstrząsaj, aż proszek się rozpuści.
5. Mleko ostudź do temperatury picia (około 37 ° C). Zawsze sprawdzaj temperaturę mleka przed karmieniem na wewnętrznej stronie nadgarstka.  
Możesz! Wychowywanie dziecka jest wystarczająco trudne, nie mówiąc już o przygotowywaniu mieszanki przed każdym karmieniem. Możesz przygotować butelki i przechowywać je w lodówce do 12 godzin.
Loulouka jest w sprzedaży na terenie Unii Europejskiej. Ciężko pracujemy, aby Loulouka była również bezpośrednio dostępna dla klientów z krajów spoza UE. Nasze produkty można znaleźć u sprzedawców spoza UE jednak nie promujemy tych sprzedawców.

W Polsce Louloukę możesz kupić na stronie oficjalnego dystrybutora mlekolandia.pl oraz  w innych sklepach internetowych i drogeriach. Aktualną listę sprzedawców znajdziesz w zakładce „Gdzie kupić” oraz na naszych social mediach.

mlekolandia.pl
Oczywiście! Jednak ze względu na ochronę jej prywatności nie możemy udostępnić jej lokalizacji .
Skonsultuj się z pediatrą w przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących zmiany diety Twojego dziecka. My gwarantujemy najwyższą jakość i na Was czekamy.
Loulouka może być używana przez trzy tygodnie po otwarciu opakowania.

Jak długo będziesz podawać dziecku Louloukę, zależy od wieku i diety Twojego dziecka (max. do ukończenia 3 lat). Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące diety Twojego dziecka, skontaktuj się z pediatrą.
Jakość jest najważniejsza dla Loulouki! Dlatego cały nasz łańcuch produkcyjny spełnia następujące standardy i normy:
Certyfikat ISO 22000 dotyczący procesów systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Certyfikacja SKAL dla produktów ekologicznych
Szwajcarskie przepisy ekologiczne
Szwajcarskie przepisy dotyczące rolnictwa ekologicznego
Certyfikacja HACCP
Certyfikat Suisse Guarantee
System równoważności Szwajcaria – USA
Tak, w formułach Loulouka DHA jest dodawany zgodnie z nowym rozporządzeniem europejskim 2020. DHA (kwas dokozaheksaenowy), powszechnie znany również jako olej rybny, jest stosowany w formułach wspomagających rozwój mózgu i wzroku.
Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 są składnikami strukturalnymi błon komórkowych, a zwłaszcza DHA i ARA występują w dużych ilościach w błonach komórkowych mózgu.
Produkty bio-ekologiczne zawierają tylko te składniki odżywcze i składniki, które są prawnie potrzebne do dodania do tego typu produktów.
Większość składników odżywczych jest obowiązkowa, a niektóre dobrowolne. W nowym prawie UE DHA jest obowiązkowe, a ARA jest dobrowolne.
Kwas α-linolenowy (ALA) i kwas linolowy (LA) to niezbędne, wielonienasycone kwasy tłuszczowe; nie mogą być syntetyzowane przez organizm i muszą być dostarczane z pożywieniem.

Są kwasami z rodziny omega-3 i omega-6.

ALA jest z rodziny Ω / ω / omega-3 lub n-3 i prekursorem DHA.

ALA jest przekształcany przez kwas eikozapentaenowy (EPA) przy pomocy określonych enzymów i poprzez różne inne kwasy tłuszczowe do kwasu dokozaheksaenowego LCPUFA (DHA).

LA jest z rodziny Ω / ω / omega-6 lub n-6. LA jest prekursorem ARA.

LA jest przekształcany przez kwas γ-linolenowy (kwas gamma-linolenowy, GLA) przy pomocy określonych enzymów i poprzez różne inne kwasy tłuszczowe do kwasu arachidonowego LCPUFA (ARA).

Loulouka w swoim składzie zawiera LA, ALA i DHA.
Galaktooligosacharydy (GOS) należą do grupy prebiotyków lub błonników prebiotycznych.

GOS są produkowane z laktozy przy pomocy enzymów. Mleko matki zawiera różnorodne rozpuszczalne oligosacharydy (oligosacharydy mleka ludzkiego – HMOS). GOS są obecne w mleku matki. Są obecne również w Loulouce.  
Loulouka jest produkowana w Szwajcarii głównie z lokalnych produktów. Mleko jest podstawą każdej receptury, w niektórych fabrykach występuje w proszku mlecznym. My w Loulouka używamy świeżego mleka ze szwajcarskich gospodarstw i produkujemy produkt od początku do końca.

Otrzymujemy wiele pytań o to, dlaczego przeszliśmy na mleko odtłuszczone i nie używamy już mleka pełnego?

Obecnie używamy odtłuszczonego mleka, które sami odtłuszczamy, z dostosowaną i zoptymalizowaną mieszanką tłuszczów, aby spełnić wymogi prawne norm unijnych i szwajcarskich.

Biorąc pod uwagę całkowitą zawartość tłuszczu, profil kwasów tłuszczowych, ilość DHA, zawartość białka oraz stosunek serwatki do kazeiny, receptury są optymalnie dobrane do potrzeb danej grupy wiekowej i wymagań prawnych.

W przypadku mleka pełnego poziom tłuszczu jest zawsze różny w zależności od pory roku lub spożywanej karmy. Aby upewnić się, że spełniamy normy, do naszych receptur dodawany jest profil kwasów tłuszczowych olejów roślinnych (słonecznikowy, rzepakowy i kokosowy). Ze względu na zmiany w każdej partii mleka musieliśmy dostosować ten proces.

Dlatego teraz, aby zoptymalizować proces i standardy jakości, krótko podgrzewamy mleko, aby ustabilizować poziom tłuszczu i dodajemy wszystkie niezbędne składniki, aby uzyskać najwyższej jakości produkt z tym samym poziomem tłuszczy zgodnie z przepisami i normami.

Jak widzisz, używamy tego samego mleka i uzyskujemy ten sam wynik, ale czynimy go bardziej standardowym, aby mieć pewność, że przestrzegamy wszystkich norm i upewnić się, że tworzymy to, co chcemy.

Masz pytania?

Skontaktuj się z nami już teraz!