Chcecie znać odpowiedź na pytanie postawione w temacie? Otóż mleko Loulouka produkowane jest w Szwajcarii. A dlaczego właśnie tam?
Założyciele Loulouki są Holendrami – spotkali się i rozpoczęli swoją działalność właśnie w Holandii, jednak źródło mleka, które pasowało do ich idealnej wizji, znaleźli dopiero w Alpach. Loulouka zatem wytwarzana jest w szwajcarskich Alpach, a następnie stamtąd transportowana do punktów dystrybucji na całym świecie. Jest ku temu kilka istotnych powodów…
- Rolnicy w Szwajcarii bardzo dużą wagę przykładają do swoich krów. Średnio hodują tylko 23 krowy na jedno gospodarstwo, co pozwala im poświęcić zwierzętom całą swoją uwagę i w porę zauważyć, jeśli któraś z krów ma jakieś problemy zdrowotne.
- Ponadto w Szwajcarii krowy mogą swobodnie wędrować po zielonych pastwiskach usytuowanych wśród szwajcarskich gór. Krowy Loulouki mają tam wystarczająco dużo miejsca, dlatego są szczęśliwymi i zadowolonymi zwierzętami, które dają mleko spełniające najbardziej rygorystyczne standardy jakości.
- Co najważniejsze, Szwajcaria znana jest ze swojej pieczołowitości oraz wysokich norm dotyczących jakości zarówno produktów ekologicznych, jak również produktów dla dzieci.
Możemy zatem śmiało powiedzieć, że mleko produkowane w Szwajcarii to mleko najwyższej jakości… a jakość jest dla Loulouki najważniejsza! Z tego też powodu cały nasz łańcuch produkcyjny spełnia następujące standardy i normy:
- Certyfikat ISO 22000 dotyczący procesów systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności,
- Certyfikacja SKAL dla produktów ekologicznych,
- Szwajcarskie przepisy ekologiczne,
- Szwajcarskie przepisy dotyczące rolnictwa ekologicznego,
- Certyfikacja HACCP,
- Certyfikat Suisse Guarantee,
- System równoważności Szwajcaria – USA.
Powyższa lista stanowi kolejny solidny dowód na to, że Loulouka na pierwszym miejscu stawia zdrowie i zadowolenie Waszych maluchów!